Site LPS Roman
Sectia judoRegulament General de desfasurare a activitatii competitionale-> http://www.frjudo.ro/pagein.php?id=966 AREZULTATE L.P.S. ROMAN an scolar 2010-2011

Turneul International „Cupa Bucovinei”

1 loc III pe echipe - 20.11.2010

Campionatul National U 17 Miercurea Ciuc – 11-12.02.2011

1 Dascalu Ana Maria – loc V – cat.+63
2 Dascalu Alexandru - loc VII – cat.+66

Campionatul National U 20 – Miercurea Ciuc – 2-3.04.2011

1 Dascalu Alexandru – loc V – cat.66
2 Balasca Alexandru – loc VII – cat.66

Sportivul Aturcanitei Daniel a fost transferat in luna mai la F.C. WISBADEN Germania pentru categoria seniori.


Scurt Istoric al Judo-ului din ROMAN

Prima sectie de Judo in Roman a fost infiintata de catre regretatul antrenor,. dr. Serban Vasile, in anul 1964 - “METALUL” – ROMAN. Mentionez ca sectia “Metalul” Roman a fost si prima sectie de judo infiintata in zona Moldovei.

Doctorul Vasile Serban a fost unul din membrii fondatori ai Federatiei Romane de Judo in anul 1968. Sub indrumarea dr. Vasile Serban s-au evidentiat sportivi de valoare ca: Vasile Cozma, Constantin Meauta, Constantin Jacota, Constantin Gotca, s.a., multipli medaliati la Campionatele Nationale de juniori, seniori si la Camp. Internationale.

Datorita insistentelor dr. Serban Vasile a fost infiintata catedra de Judo la Clubul Sportiv Scolar Roman in anul 1982, fiind repartizat la aceasta catedra prof. Nechita Eduard, fost sportiv al dr. Serban Vasile. In anii care au urmat, pana in prezent, sectia de judo a obtinut multe medalii la Camp. Nationale de copii, juniori, tineret si seniori culminand cu medalii la Camp. Europene de tineret prin sportiva Grigoras Aurora si Vasiloaie Simona pregatite de prof. Nechita Eduard.

S-au mai remarcat in aceasta perioada sportivi ca: Moisei Felicia, Liviu Balcos, Sorin Balasa, Ciobanu Constantin (prof. LPS Roman la catedra de Judo) etc.

De la 01.09.1991 cand s-a infiintat Liceul cu Program Sportiv Roman la catedra de judo au fost necesare mai multe cadre didactice calificate. In prezent catedra de Judo a LPS Roman este compusa din urmatorii profesori: - prof. Nechita Eduard - responsabil catedra - prof. Ciobanu Constantin - prof. Dragan Florin - prof. Budosca Cristinel - prof. Budeanu Liviu

Mentionez ca si in aceasta perioada s-au obtinut rezultate bune la C.N prin sportivi ca: Geosanu Magdalena, Pantelimon Andrei, Leonte Eduard, Chirica Andrei, Andries Cornel etc.

In ultimii ani scolari au mai facut parte din catedra de judo, prof. Balaita Doru si Neculai Tiberiu fosti elevi-sportivi ai sectiei, care si-au ales alta cariera.