SCURT ISTORIC AL LICEULUI

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ROMAN a fost infiintat la 1 septembrie 1990 pe langa grupele de la C.S.S., cu o singura clasa de liceu care activa la Liceul Roman - Voda.

Din 1991 a fiintat la Liceul 2 cu doua clase. In urma eforturilor sustinute ale unui manunchi de cadre didactice au reusit in 1992 sa obtina sediul propriu in fostul internat al Liceului Roman-Voda.

Astazi sunt 39 de clase cu 1158 de elevi, 89 de cadre didactice si 17 grupe la C.S.S.. Fostul internat s-a schimbat radical fiind transformat astazi intr-o cladire moderna propice procesului instructiv educativ.

Liceul nostru a promovat talente de exceptie.

La judo Grigoras Aurora a obtinut locul III la Campionatele Mondiale, iar Vasiloae Simona, bronzul la Campionatul European.

La atletism, Grasu Nicoleta a luat locul III la aruncarea discului, la Campionatul Mondial, iar Vasilache Stefan, saritor in inaltime, a cucerit prima medalie (de bronz) pentru atletismul romanesc masculin si a participat la Jocurile Olimpie de la Atena in 2004.
Perie Bianca la jun. II – campioana mondiala –Marrakesh 2005; campioana mondiala – Beijing, 2006, campioana mondiala la Ostrava-Cehia in 2007; la junioareI - campioana europeana in 2007, campioana mondiala – Bydgoszcz –Polonia in 2008, componenta lot Olimpic –Beijing -2008; campioana europeana, campioana balcanica, medaliata cu argint la Cupa Europei si medaliata cu bronz cu echipa Romaniei in 2009.

Desi un sport nou, baseball-ul a castigat argintul la Cupa Europei in 1995 si bronzul in 1999. Dimache Iulian este cel mai bun jucator de baseball din tara, in 1999,la Campionatele Europene, fiind desemnat cel mai bun jucator.

Nici handbalul nu este mai prejos, caci au fost aici talente de exceptie ca Popa Ana Maria si Popa Simona care fac parte din nationala de tineret, iar Tamas Tereza este portar la echipa nationala de handbal a Romaniei.

La lupte s-a afirmat Dascalescu Iliuta - dublu vicecampion European la seniori.

Sectia de fotbal a crescut talente care activeaza la cluburile profesioniste din Suceava, Bacau, Brasov si Iasi: Craciun Ciprian, Ciobanu Ovidiu, Codreanu Cornel, Susanu Iosif, Robu Eusebiu, Baciu Eugen, Cepoiu Dumitru, etc.

L.P.S. a participat la patru turnee finale de juniori I, unde a obtinut un loc III si trei locuri IV. A castigat doua titluri de Campion National in 2000-2001.